Seværdigheder der er et besøg værd

Oplev den uberørte natur og rigdom af kulturelle skatte i det sønderjyske landskab omkring Visby. Dette område byder på enestående oplevelser, hvor marsken og Vadehavet udgør et helt specielt naturområde, anerkendt for sin unikke flora og fauna.

Trøjborg Slotsruin & Landbrug
3.8 km

Trøjborg slotsruin går helt tilbage til 1347, hvor borgen blev nævnt første gang. Igennem årene har der været mange forskellige ejere af borgen. De mest kendte er dronning Margrethe 1, Daniel Rantzau, Peter Rantzau og Knud Lausten Knudsen. I 1854 blev slottet revet ned, men sydsiden blev stående. Ruinen er klart et besøg værd.

Trøjborg Hovedgård som har været en del af Slottet indtil for 50 år siden, lægger nabo til ruinen, hvor der i dag bliver drevet et moderne økologiske landbrug, hvor der også er mulighed for rundvisning.

 

Sølsted Mose
5.2 km

Mosen lægger op af hovedvej A11, hvor det samlet antal hektar er 255. Mosen er en højmose, hvor der er afmærkede stier rundt i mosen.

 

Schackenborg Slot
11.2 km

Schackenborg Slot (tidligere Møgeltønderhus) er et slot beliggende i Møgeltønder nær Tønder i Sønderjylland. Schackenborg Gods er på 1031 hektar. De nuværende bygninger i barokstil er opført midt i 1660’erne af Rigsfeltherre Hans Schack.[1] Schackenborg var fra 1661 til 1979 i Slægten Schacks eje. Schackenborg er mest kendt for at prins Joackim har ejet slottet, da han fik det i gave i 1993. Der er 1100 ha jord med til slottet.

 

 

Højer Sluse
12.1 km

Højer Sluse er opført samtidig med Højer-Siltoft diget i 1859-61

 

Marsk Tower
22.2 km

Ikke langt fra Rømø ved Vadehavskysten og med National Park Vadehavet i baghaven, finder du Marsk Camp i et område fyldt med enestående natur- og kulturoplevelser. Besøg os i din autocamper eller book et populært ophold med glamping tæt på UNESCO verdensarv – Vadehavet – midt i marsken.

 

 

Sort sol i Tønder Marsken
15 km

Lige før stærene går ned på jorden for natten, danner de store flokke fascinerende mønstre på himlen, der næsten formørker solen, heraf navnet Sort Sol.

 

Rømø
30 km

Rømø (frisisk: Rem, tysk: Röm) er en af de danske vadehavsøer i Vadehavet. Den 128,86 km² store ø har 559 indbyggere (2020). Øen ligger ca. 10 km ude i Nordsøen, og er forbundet med fastlandet med Rømø-dæmningen. Rømø var tidligere en del af Skærbæk Kommune, men er efter strukturreformen 2007 blevet en del af Tønder Kommune. Vadehavet omkring Rømø er fredet, idet det indgår i den store Nationalpark Vadehavet.

 

 

Tønder By
14 km

Tønder (sønderjysk: Tynne, frisisk: Tuner, tysk: Tondern) er en by i det sydvestlige Sønderjylland, ca. 5 km fra den dansk-tyske grænse og har 7.574 indbyggere (2023)[1]. Byen ligger lavt på overgangen mellem hedesletten og marsken og afgrænses af Vidå mod syd. Landevejene rute 8, 11 og 25 mødes i Tønder.

Tønder er en moderne skole- og erhvervsby med bl.a. aluminiumsbearbejdning, fotolaboratorium, støbefabrikker og et aktivt handelsliv kombineret med smuk, gammel arkitektur. Erhvervslivet domineres i dag af enkelte store virksomheder som Norsk Hydro Aluminium, Pro Rengøring og Brdr. Hartmann A/S. Desuden har skokoncernen ECCO et kursus- og konferencecenter ved byen.

 

Ribe By
40 km  

Ribe er en by i Sydvestjylland med 8.365 indbyggere (2023)[1], hører til Esbjerg Kommune og er beliggende i Region Syddanmark. Ribe er Danmarks ældste by, og fejrede sit 1300 års jubilæum i 2010. Byen ligger i et marskområde og har gennem historien været præget af oversvømmelser, da Ribe Å slynger sig gennem byen ad flere grene, før den, gennem Kammerslusen når Vadehavet.